Menu Sluiten

Mig Lassen

BLC uw partner in het Antwerpse voor precisie lasersnijden van plaatmateriaal, las- en montagewerk, plooien, boren, tappen, graveren, trommelen, glasparelstralen, enz. BLC FAST! is onze 24/24u expressdienst voor uw dringende stukken.

Lassen is een kunst, een wetenschap en een vakmanschap dat de fysieke wereld om ons heen vormt. Een van de meest populaire en efficiënte lastechnieken die in de industrie wordt gebruikt, is MIG lassen. MIG, wat staat voor Metal Inert Gas, is een booglasproces dat gebruikmaakt van een continue draadtoevoer als elektrode en een inert gas (of een mengsel van gassen) om de smeltbad en de boog te beschermen tegen atmosferische verontreiniging.

MIG lassen onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om sneller te lassen dan veel traditionele methoden. Dit maakt het een favoriet voor veel productietoepassingen waarbij snelheid en efficiëntie cruciaal zijn.

In het kader van lasexpertise staat Belgian Laser Company, beter bekend als B.L.C., prominent op de voorgr.

More info

tags: Laser Machines – lasersnijden – Metaal Laseren – Metaalbewerking – Mig Lassen – 

Wenst u meer info over mig lassen kijk dan vlug op https://blc.be | Mig Lassen

Lassen Mig Lassen: Hoe het proces moet worden uitgevoerd

Lassen is een techniek die wordt gebruikt om twee metalen of thermoplastische stukken permanent met elkaar te verbinden. Tijdens het lassen worden beide stukken verhit door een elektrisch lasapparaat, waardoor er een laag smelten ontstaat tussen de twee stukken. Wanneer het smeltpunt is bereikt, voegt de lasser een lasmateriaal toe, zoals een lasserdraad. Als het materiaal is afgekoeld en is vastgezet in de adapter, is het lassen voltooid.

Hoewel de meeste mensen denken dat lassen een eenvoudige techniek is, vereist dit proces veel vakmanschap en ervaring om het op de juiste manier uit te voeren. Hieronder wordt uitgelegd hoe het lassen van een mig-lasverbinding precies werkt.

Stap 1: Voorbereiding van het matereriaal

Voordat u begint met lassen, moet u zorgen dat het matereriaal goed is voorbereid. Dit betekent dat alle oppervlakken en randen schoon en maximaal vrij van losse delen, schimmels of roest moeten zijn. Als het oppervlak niet schoon is, kan het aanhechtingsproces worden verminderd. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de materialen die u gaat lassen correct zijn geïdentificeerd.

Stap 2: Plaatsen van de lashersteltap

Nadat het materiaal is voorbereid, moet u de lasherstellap plaatsen. De herstellapplaat wordt over het te lassen gebied geplaatst en wordt gebruikt om het gebied dat moet worden gelast schoon te houden en warmteverliezen te voorkomen.

Stap 3: Aansluiten van de laskoppeling

Als het materiaal is voorbereid en de herstelplaat is geplaatst, moet u de laskoppeling aansluiten. Dit is de apparatuur die de electriciteit zal leveren aan het laspark. U kunt een van de twee stroomaanvullingen gebruiken, of een standaardsnoer gebruiken.

Stap 4: Regel de parameters

Nadat de laskoppeling is aangesloten, moet u de parameters instellen. Parameters zoals stroom, volt, frequentie en hoogte moeten worden ingesteld voordat u begint met lassen. Deze parameters zijn afhankelijk van het materiaal en de soort verbinding die u gaat lassen.

Stap 5: Begin met lassen

Na het regelen van de parameters, kunt u beginnen met lassen. Zorg ervoor dat u een lasklem aan het werkstuk bevestigd. Druk op de knop van het laspark en laat het laspark de twee delen aan elkaar lassen. Tijdens het lassen is het belangrijk om de lasregelaar constant te observeren.

Stap 6: Afkoelen van de laskoppeling

Zodra de las is voltooid, moet de laskoppeling worden afgekoeld. Voor het afkoelen moet u de stroom van het laspark uitschakelen en de laskoppeling loskoppelen. Als u de laskoppeling loskoppelt, is het verbinding voltooid.

Stap 7: Nabehandeling

Na het afkoelen, moet u het werkstuk nabehandelen. Dit is om ervoor te zorgen dat het werkstuk glad en schoon is. U kunt hiervoor een draadborstel gebruiken om het oppervlak schoon te maken. Als er onregelmatigheden zijn, kunt u ze met een aangrijpingswiel wegwerken.

Lassen is een complex proces dat veel vaardigheid en ervaring vereist om op de juiste manier uit te voeren. Als u het proces correct en volgens de richtlijnen uitvoert, kunt u een stevige lasverbinding maken die uw toepassingen aankan. Bij BLC kunnen we je helpen bij het leren van deze vaardigheid; Via https://www.blc.be/activiteiten vind je informatie over onze lascursussen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Mig lassen

!–StopPubText–>.